Seiten

Dienstag, 20. März 2012

Lidt påske... // Bisschen Ostern...


Vi er lidt tidligt på den herhjemme med hensyn til påskepynten i år - jeg var i kælderen med mindstemanden og han faldt over påskekassen og begyndte at snakke om jul og om at skulle danse om træet - så jeg måtte prøve at forklare forskellen mellem jul og påske - hvilket blev reduceret til historien om æggene i denne omgang - det var ikke nemt for ham at forstå at det der med juletræet ikke er til påske, så det kan altså godt være at vi i år kommer til at danse rundt om blommetræet med æggene... Vi har ikke mange påsketing - det er en højtid jeg aldrig har været så vild med, så det har været begrænset til et par grene med børnenes malede æg på. Men jo flere fine børneting der kommer til jo hyggeligere synes jeg pludselig at det bliver - især elsker jeg det lille æg lavet af perler, glimmer-påskeharen som man lige kan ane på et af billederne og blondeægget som Linus har lavet i børnehaven... Og jeg er sikker på at der kommer et par fine ting til de næste par år...

Wir sind dieses Jahr ein bisschen früh mit Ostern dran - ich war mit dem Kleinsten im Keller wo er die Kiste mit den Ostersachen entdeckte und anfing von Weihnachten und "Um-den-Baum-tanzen", eine dänische Weihnachtstradition, zu sprechen... Die Enttäuschung wäre zu gross gewesen wenn diese tolle Kiste im Keller geblieben wäre, somit fängt bei uns jetzt schon die Osterzeit an - befürchte aber dass wir dieses Jahr mit dem Eierkorb um den Pflaumenbaum tanzen müssen, denn für Frans sind Feste mit um-Bäume-tanzen verbunden und ihm ist es egal ob wir das Fest Ostern nennen - für ihn ist es schon wieder Weihnachten...
Wir haben nicht viele Ostersachen - bisher haben wir immer nur einen Strauch mit den von den Kindern bemalten Eiern gehabt - aber je mehr feine Kindersachen dazukommen desto netter wird es. Ich liebe das kleine Perlen-Ei, der Glitzer-Osterhase und das Ei mit dem schönen gefärbten Stoff und ich bin mir sicher dass mein Kleinster bald neue süsse Sachen aus dem Kindergarten mitbringen wird...


5 Kommentare:

Marina hat gesagt…

Fine hyggelige påsketing.

Og du har jo ret. Den påskepynt man kan købe er trist men den påskepynt man selv laver eller som børnene laver kan være så fin, så fin.

Jeg slår jo gerne et slag for påskepynten fordi jeg oplever at det er foråret vi byder velkommen, men jeg synes på den anden side ikke at vi skal vikle hele huset ind i pynt. Bare som du skriver nogle fine grene med æg og måske lidt kyllinger.

Forårshilsner (det er jævndøgn i dag. JUBI)

Skjerstad hat gesagt…

Så fint det blondeegget Linus har laget :) Påskepynt som barna har laget er absolutt finest !
Hi hi , ikke greit for en liten å skjønne forskjell på påske og jul ;)

Klem fra Janne

by.bak - interior & lifestyle blog hat gesagt…

Hovsa, du plejer ellers ikke at være tilhænger af "tidligt ude"-pynt :-) Men fint og hyggeligt er det - jeg tror vi springer påskepynten over herhjemme indtil ungerne selv begynder på den slags. Jeg har en eller anden indbygget antipati mod det, hvilket er ret mærkeligt, fordi jeg ellers med glæder giver den gas med den slags!

God dag

EM hat gesagt…

Min oplevelse er at der gøres langt mindre ud af Påsken i Danmark end i Tyskland. Jeg er vokset op med tyske forældre, så vi har altid gjort meget ud af påsken - finde påskeæg/-gaver og pynte op osv (omend ikke så meget som nogle andre tyskere...), hvorimod mine danske veninders familier intet gjorde ud af det - andet end at nyde et par fridage..

Men fint er det med påskepynt, jeg har også planer om at få pyntet lidt op i år.

Christina hat gesagt…

marina -
hvis jeg ikke havde børn ville jeg nok slet ikke pynte op til påske, men nu kommer jeg jo ikke udenom ;) og jeg synes også at det er vigtigt at formidle ungerne vores fester - jeg er jo ikke religionspædagog for ingenting ;) selvom påske er lidt af et tungt tema hvis man betragter det på den "rigtige" måde - kan godt lide at fejre "det nye liv" - så det er vel det vi gør her til påske, hvis man da kan kalde det vi gør at fejre...

janne -
det er nemlig så sødt :) vi har lavet mange af dem i løbet af årene og mange er gået i stykker, men dette skal holde i al evighed :)

dorte -
nååå ja, men der er jo ikke såå længe til påske mere... host. det var frans´ skyld ;) jeg er heller ikke påskepynte-vild, det bliver ved det her som står på køkkenbordet og det kommer væk tirsdag efter påske ;)

eva-maria -
jeg kan huske at hele vores lejlighed var gul til påske, men ikke noget med at lede efter æg... det bliver der gjort meget her - hos os er det nok en god blanding af tysk og dansk påske, jeg hører ikke til dem der hænger plastikæg i buskene i haven som man ellers ser hernede overalt ;) men jeg synes at det er en god anledning til at vise børnene noget om vores kultur, hvor kristendommen nu engang er basis - om man vil eller ej. kan godt li at året er delt ind i "fester" som har en baggrund - men ikke for meget pyntefis til mig ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...