Seiten

Freitag, 24. August 2012

Ren kopi...

Jeg har vovet mig udi noget kopi-noget... Synes simpelthen at de små huse fra Would wood er så fine og jeg har længe gået med tanken om at prøve selv... Og ja, jeg har skam også overvejet om det nu er en god ide og om man får ballade når det nu er så klart at det ikke er noget man selv har fundet på...
Jeg har et par gange fulgt med i diskussionen om bloglands indflydelse på den egen kreativitet, hvis man kan kalde det sådan... Hvor meget lader man sig inspirere af andre - hvor holder inspirationen op og bliver til ren kopi? Hvad er unikt og hvad er set før måske i lidt anden form? Her er der bare ingen diskussion - de her huse er næsten rene kopier - tak for lækker inspiration Would wood...


 

24 Kommentare:

Fie hat gesagt…

De er superflotte!

Line hat gesagt…

Det er fuldt ud tilladt at kopiere til eget brug - om det så var Mona Lisa, du malede en kopi af og hængte op på din væg :)
Copyright lovgivning bliver først gældende, når du sælger dine kopier. Hvis du laver dem med et lille twist, kan du også sælge dem som dine egne.

Og så er der det med kopivarer - det er, når du påstår, at dine er af et anerkendt mærke og sælger dem under deres navn.

Så hvis du laver et hvidt vindue med sprossede ruder eller en dør, skorsten, eller ændrer på størrelsen, (markant) på farverne etc, så er det et nyt design. Forskellen skal bare være stor nok - ellers kan de slæbe dig i retten for at kopiere.

Jeg gad godt at have husene i større format fx, så jeg ville da gerne have, at jeg selv lige kunne bikse sådan nogen sammen :)

KH

Sara Marie hat gesagt…

Som indehaver af Would wood? vil jeg bare sige:
Tak for omtalen og glædeligt at kunne inspirere :)

Oprindeligt fandt jeg også selv ideér og inspiration mange forskellige steder.

PS. rigtig fine farver!

Unknown hat gesagt…

Kopi eller ej - de er super fine!! Tror også at jeg vil prøve de dersens huse af - de pynter såå fint!

Line

Karina/Tungelunden hat gesagt…

De er flotte dine huse :)
Mon ikke det var applicata der først var ude med disse huse..? jeg husker det snart ikke. Når jeg en dag får 'tid' så står de også på min to-do liste

Pernille hat gesagt…

Jeg mener også at det er Anne Boysen for Applicata som er de "originale", men synes slet ikke dine er kopier, de er bare inspireret af alle de forskellige huse der bliver lavet rundt omkring :)

Klem Pernille - pescno.blogspot.com

Nikoline hat gesagt…

Klart Anne Boysen som nu har fået applicata til at producere dem.

Høytrykk hat gesagt…

Superfine! Jeg har allerede bedt min mann om å hjelpe til med å sage, så spørs det nå bare når vi får satt i gang.

God helg til deg!

Christina (Carla og krudtuglen) hat gesagt…

Jeg synes de er rigtig fine - jeg har lavet nogle lidt større, men skal helt sikkert også lave de små på et tidspunkt.
K.h.
Christina

Kristin hat gesagt…

De er rigtig fine.

Marie hat gesagt…

De er så fine! Jeg har også overvejet at lave nogen, bliver lidt nærig omkring træ med lidt maling på, det kan man selv lave, især når ens morfar har en helt skov ;-)

Maria på Abeslottet hat gesagt…

De er godt nok fine og smukke farver!

Hvilken slags træ har du brugt?

KagerbagerRikke hat gesagt…

De er bare smukke :)

Elisa With Nielsen hat gesagt…

Hvor er de bare fin(:


Du er velkommen til at tage et kig forbi min blog(:

www.kreaman.blogspot.com

Bournonville hat gesagt…

Jeg synes ikke det er snyd at kopiere, så længe det er til eget brug, men hvis du sælger er det no no, men som du selv skriver hvornår er det kopi? jeg kan huske at have set huse der minder rigtig meget om originalen, disse var dog i mørkt træ, med mørkefarver, men eller spot on, så den i en fair trade butik på en sommer ferie vi var, de var lavet af forskelligt træ fra africa, og malet med natur farver.

jeg tror der findes mange der får samme ide uden at vide det, og kan ende ubevist med at stå med et produkt der ligner hinandens.

og hvis man kigger rundt lige meget hvor man er, findes der kopier af alt næsten.

men alt i alt er dine kopi huse vildt fede, er vild med træet du har brugt.

Petra / Popetotrora hat gesagt…

Åh, så fint! En så himla enkel sak egentligen . Men ack, så fint!!

Unknown hat gesagt…

Simpelthen så skønne farver Christina:) den ville jeg elske at have herhjemme:)

Snullemor hat gesagt…

Så længe det er til eget brug - som Line også skriver - er der ingen problemer... Problemet er når man begynder at tjene penge på andres idéer... men det er jo heller ikke det du gør her....
: )

PS! Er dine labels kommet frem?

Christina hat gesagt…

fie -
takker :) og det var hyggeligt at lave :)

line -
tak for info - jeg har kun haft med copyright at gøre i forbindelse med mine grafiske ting, så det er godt at der er nogen som er godt informeret :) måske man skulle overveje den der tanke om at ændre lidt ;) kh christina

sara -
ja, farverne gør en masse :) inspiration er overalt - når jeg kigger på pinterest bliver jeg helt forpustet over alle de ideer jeg får og gerne ville prøve af...

line -
de er nemme og fine, så bare komme i gang :) og de ville da passe perfekt ind hos jer :)

karina -
vil det sige at would wood har kopieret? ;) sådan en to-do-liste kan godt gå hen og blive meget lang - der er sååå mange fine ting man gerne vil lave...

pernille -
synes jo at deres tage er finere, men det er altså næsten ikke til at få dem malet ordentligt på den måde, så jeg tog genvejen :) måske ikke kopieret - men så meget inspireret at man ikke er i tvivl ;)

nikoline -
hm, det er ligesom ægget og hønen, hvem var der først??? ;)

høytrykk -
det er da dejligt at han gider det - god fornøjelse, det er hyggeligt :)

christina -
jeg har også et par større, de er bare ikke malet - kan ikke rigtig finde ud af hvilke er finere...

kristin -
tak skal du have :) synes også at de pynter, kan rigtig godt lide dem i det mørke træ, det er så fint med pastellerne :)

marie -
så er du jo lige ved kilden - det kender jeg godt det der med at være nærig omkring noget man selv kunne lave - synes bare tit ikke at man får det gjort...

maria -
tak :) bøg og det andet ved jeg faktisk ikke, ville ha haft teak, men det blev til det her som minder i farven...

kagerbagerrikke -
tusind tak :))

elisa -
tak skal du ha og tak for indbydelsen - der kigger jeg forbi :)

bournonville -
det er et ret svært tema - det er ikke nemt at forholde sig til synes jeg. engang i mellem er overgangen så flydende og hvem kom med ideen først og hvis alle nu gør det, så kan man vel også prøve og mere i den dur... tror bare at man skal lytte til sin egen fornemmelse... jeg kunne da godt tænke mig at sælge dem, men på den anden side gider jeg ikke stress ;)

popetotrora -
de er nemlig så enkle og fine :) tillykke endnu engang :)

mama lola -
tusind tak - farverne er også lige dine :) kh christina
Christina hat gesagt…

snullemor -
håber at de kommer i morgen, glæder mig til at se dem :)
ja, det er jo det... men faktisk har jeg set de samme blive solgt herinde - hvad jeg egentlig godt kan forstå ;) hvad jeg synes er mærkeligt er at en lille ændring kan gøre det til eget design - det er jo så så "inspireret" at det faktisk kan kaldes kopi... nå, men det kan man jo så tænke lidt over ;)

Sonja hat gesagt…

Herzlichen Glückwunsch zum Bloggeburtstag!! Ich bin ja noch nicht so lange Leserin hier, aber ich liebe deine Bilder, die tollen, hellen Farben und deine Retro-Schätze!!
Bei deiner Verlosung würde ich sehr gerne mitmachen. Und ich verlinke sie natürlich auch bei mir!
Liebe Grüße! Sonja

Snullemor hat gesagt…

På Designsskolen i Kolding havde vi lidt om copyright og den slags...og ja der er jo noget som hedder at gøre tingene "bevidst anderledes" for at undgå at blive anklaget for kopiering.... så sådan kan man også snige sig udenom ; ) resten er vel så op til ens egen samvittighed - jeg mener: Hvor tæt på originalen har man selv lyst til at gå... i bund og grund er der jo ikke ret mange som har opfundet noget for første gang... stort set alt er inspireret af noget andet!
: )

Christina hat gesagt…

sonja -
danke schön für deinen kommentar -das freut mich dass du dabei bist :)
kannst du nochmal bei der give away post deine lose angeben damit ich beim ziehen alle dabei habe?
lg christina

snullemor -
nemlig... hvor er grænsen for ens egen samvittighed? der bliver kopieret så meget rundt omkring, eller der bliver lavet ting som er ret tæt på at være kopier... det er et super svært tema som er svært at forholde sig til, det eneste der holder er nok virkelig mavefornemmelsen... jeg tror f.eks. ikke at jeg ville have det virkelig godt med at sælge ting som er decideret afkopieret - derimod hvis man kan vidreudvikle en ide og gøre den til sin egen så synes jeg faktisk at det er ok... som du selv siger - stort set alt er inspireret af andet... postkassen var tom i dag - så det bliver vel på mandag - jeg skriver lige når det er ankommet :)

Unknown hat gesagt…

Ja kopi eller ej...
Da jeg var barn i 70'erne havde jeg sådan nogle huse som vi brugte til brio toget ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...