Seiten

Donnerstag, 18. Oktober 2012

Farmorstel, tapet og kommode // Oma´s Geschirr, Tapete und eine Kommode

 


Min farmor og farfar havde følt sig godt tilpas midt i mellem mine danske loppefund - allesammen ting jeg kunne have fundet hjemme hos dem... Især Lyngby-tallerkenen bringer minder frem - Lyngbystellet og et med orange runde blomster eller sole er noget af det jeg husker bedst fra deres hjem. Og så teak-møblerne - spisebord, stole, kommoder... Og duften af æbleskiver...
Så nu er jeg der ligesom lidt igen og jeg synes at det virker rart at tage en stilretning fra dengang med hjem... Faktisk var jeg kun på jagt efter et bord til stuen - men da bordet var billigere end jeg havde regnet med og loppemanden venlig kom kommoden med også. Det var også lidt trængt i bilen må man sige... Men den er smuk og enkel og passer fint i vores mini-gang på første sal - og jeg har slet ikke behov for at skulle male den - det sker ikke tit. Selvom den sikkert også ville være smuk malet...
Jeg har i mange år samlet på forskellige tallerkener, elsker at dække bord med alt muligt smukt porcelæn blandet sammen - derfor købte jeg kun en... Det ærgrer jeg mig nu lidt over... Faktisk meget...
Tapetet er fra Retrovilla - hvor ellers kan man blive så forfjamsket over det smukke udvalg at man slet slet ikke kan vælge eller tænke eller noget som helst... Så det blev kun til en meter af det fine blåblomstrede... Men intet er så dårligt at det ikke er godt for noget - havde jeg købt mere tapet, så var Casalinga vasen ikke kommet med hjem...

Og nu er jeg indkøbsmæt, kassen er lukket og åbnes først igen til juletid...


Meine Grosseltern hätten sich sehr gewundert aber sich auch über meine letzten Trödelfunde gefreut - vieles hätte von ihrem zu Hause stammen können... Der Teller ist ein dänischer Klassiker - ich glaube meine Oma hatte das komplette Geschirr, erstaunlich wie Erinnerungen plötzlich auftauchen einfach nur wegen dem Muster... Die Teakholzmöbel in der Art findet man auch nur in Dänemark - ich finde sie zeitlos schön und verbinde mit ihnen ganz viel Kindheit.
Es ist ein gutes Gefühl ein Teil von damals mit nach Hause zu nehmen - irgendwie ein Stück "zu Hause" neu entdeckt.
Die Tapete ist sooo schön... Ich habe Pläne damit und hoffe bald ein bisschen Zeit dafür zu finden...

Und jetzt habe ich genug getrödelt und eingekauft, jetzt ist die Kasse zu und wird erst wieder zu Weihnachten aufgemacht...

16 Kommentare:

Anna Marie Weinreich hat gesagt…

Simpelthen så lækre ting, Christina :) Især kommoden - så flot!

Unknown hat gesagt…

Indkøbs mæt :) Skønt udtryk !
Du finder altså så fine sager :)

betine hat gesagt…

Dejlige billeder af dejlige sager! Kan man virkelig blive indkøbsmæt? :)

Christina hat gesagt…

Anna -
Den er helt perfekt og det er næsten lidt som at blive voksen så'n indretningsteknisk med en teakkommode ;)

Christina hat gesagt…

Miri -
Det var også hårdt arbejde ;) Jeg elsker at finde ting andre ikke gider have :)

Christina hat gesagt…

Och.. Hvis jeg havde mange penge er der et par ting jeg stadig har på listen, men lige nu føler jeg mig ganske "mæt" :) jeg er bare glad for alle de fine ring jeg fandt :)

Christina hat gesagt…

ting...

Louise hat gesagt…

Det er sørme også fine ting du har fået med dig hjem, det må man sige. Der er lidt til over det hele, så kan godt forstå du føler dig mæt.... MEN, jeg ved også godt at selvom man er mæt, så har man alligevel flere ønsker. Måske er det bare en kvindeting :-)

Min casalinga står pt i hay sættekassen, og i laaaang tid har den stået oven på skabet som hang der før. Den er virkelig fin :-)

Men ja, waterquest er så skøn, elsker den... Er faktisk nogen gange øm over at bruge den af frygt for den skulle gå i stykker, for den er jo ikke sådan lige at skaffe igen.

Faktisk så jeg 2 på trendsales for ikke så længe siden, det kan være jeg skal købe en for dig hvis jeg ser den igen??

Tina Liel hat gesagt…

Alle de fantastiske loppefund du fandt!!! Sikke en dejlig indretning du har!! Jeg tør slet ikke gå på loppemarkeder når jeg er i Danmark for jeg ved at jeg ville blive forelsket uden at ha nogen mulighed for at tage noget med tilbage. Og skønne billeder fra Danmark! God fredag!

Christina hat gesagt…

Det er nok fordi vi bliver "udsat" for alle de smukke ting herinde, der er jo hele tiden noget som bare ville passe såå fint ind. Og når jeg så er i dk er det jo lige rundt om hjørnet altsammen :) det der med at være øm om tingene kender jeg, jeg havde det en overgang sådan med tøj! Ret fjollet, så det kom jeg over :) hvis du finder en waterquest ville jeg blive lyyykkelig hvis du ville tænke på mig!!! Dejligt tilbud :)

Christina hat gesagt…

Tak skal du ha' :) det er næsten tarveligt at du ikke kan tage ting med hjem.. Slet ikke bare en lille smule? Jeg sparer virkelig til min dk ture og hvis jeg ikke havde bil tror jeg at jeg ville sende, for dk uden loppeture kan jeg næsten ikke forestille mig ;) go dag der hvor du er :)

Marie hat gesagt…

Dejlige køb du har gjort. Jeg har jo en lysestage fra lyngby (måske du husker det fra insta), og den er jeg faktisk blevet ret glad for. Jeg kender godt til den med at være indkøbsmæt, det handler jo også om at glædes ved de ting man nu har :-)

Retro-pasteller hat gesagt…

flott kommode og tapet! :)

Christina hat gesagt…

marie -
ja, jeg så din fine lysestage :) jeg kan mærke at jeg er blevet meget meget bedre til kun at bruge mine penge på det som jeg virkelig ønsker mig og ikke bare et eller andet som jo er meget pænt, men som før eller senere bliver skiftet ud. synes at min tendens går i retning af ting som holder og som er lidt tidsløse.. så kan man nemlig være glad for dem altid :)

retro-pasteller -
ja, jeg tænkte faktisk også om det flotte tapet måske skulle på den flotte kommode... ;) det må være en skøn kombination :)

Anonym hat gesagt…

Ihh, og der er jo bladsamlingen - eller måske er det kun noget af den ;)

Dejlige billeder, dejligt hjem, dejlige farver. Dejigheder er bestemt et passende navn :)

KH Maria.

kundskabogkaos hat gesagt…

Det er nogle helt igennem skønne ting. Jeg har også virkelig fået øjene op for de smukke gamle møbler. Har dog lidt indretningsproblemer :-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...