Seiten

Dienstag, 19. Juni 2012

Lidt afveksling på kreafronten... // Ausnahmsweise mal stricken...


En taske til til samlingen... Det bliver til en strikket uld-een, som efterfølgende kommer sig en tur i vaskemaskinen og filtes. Den sidste jeg lavede blev lidt for lille - eller jeg havde regnet med at den blev større - så denne gang håber jeg at jeg med lidt tykkere pinde kan få den strikket tilpas løs til at den får en ordentlig kæmpestørrelse når den er vasket. Man sidder der med en virkelig stor sæk når man er færdig, så ind i maskinen og ud kommer der en taske som er ret meget mindre men dejlig fast og ret så stabil. Så nu vil jeg lige ordne aftenens to-do-liste og så er jeg at finde i sofaen...

Eine Tasche oder besser gesagt - noch eine Tasche... Aus Wolle gestrickt und danach in der Waschmaschine gefilzt. Die letzte Tasche wurde zu klein - diesmal mit sehr viel dickere Stricknadeln hoffe ich eine ordentlich grosse Tasche hinzubekommen. Man sitzt da mit einem wirklich riesigen Sack wenn man fertig ist und dann tut man sie in die Maschine und raus kommt eine sehr viel kleinere, aber sehr feste und robuste Schultertasche...
14 Kommentare:

Marie hat gesagt…

Spændende projekt... det er nemlig lidt spøjst det med at filte, for man ved ikke helt hvordan det endelig resultat bliver.

Louise hat gesagt…

Gud jeg anede ikke det var sådan det foregik... Ej hvor skægt... Er spændt på den færdige:-)

Unknown hat gesagt…

Spennende å tove. Veska på det nederste bildet var lekker. D

Christina Ravn hat gesagt…

Ej hvor spændende! Glæder mig til at se resultatet :)
...er også altid spændt på hvilken størrelse futter der kommer ud af maskinen når jeg filter, synes altså, at det kan variere ret meget.

Christina hat gesagt…

marie -
ja, man skal lige finde ud af hvor fast/løst man skal strikke for at få den rigtige størrelse. det her er mit 3. forsøg - håber jeg rammer rigtigt denne gang. med pind nr.8 blev det for fast, så nu prøver jeg med nr. 10... eller mon jeg tænker helt forkert? jeg strikker jo ikke løsere bare fordi jeg tager en tykkere pind???

louise -
hihi - ja, sådan kan man gøre - men man kan også filte med sæbevand i hånden, f.eks. kunne du lave små kugler af det der steiner-uld (har glemt hvad det hedder) - man former små kugler i det man tager lidt uld - f.eks. af hver farve lidt og så former man det i det varme sæbevand - rene hænder og fineste små kugler :)))

drudeblaa -
den er jeg også glad for, den er bare lidt lille...

christina -
det gør jeg også :) min mor er ret god til det filteri - vi har engang lavet futter til pigerne - vi filtede dem direkte på fødderne - så de passede som støbt og da de jo giver sig lidt var det helt perfekt, måske skulle du prøve det næste gang? og deres føder var dejlig runkne bagefter ;)

Unknown hat gesagt…

Ej sådan nogle lavede jeg også en gang, det havde jeg helt glemt :) Jeg syntes din er blevet super fin, jeg er vild med farven og får helt lyst til at lave en selv igen.

Christina hat gesagt…

ævlebævle -
hihi, har du så mange tasker at du slet ikke bruger den? ;) synes at det er meget hyggeligt at lave dem og så går det jo lynhurtigt... håber at den grå bliver større end den beige - så stor at jeg kan komme til at savne det der ligger på bunden ;)

Snullemor hat gesagt…

Den rosa på nederste billede, var det den du lavede sidst? Hvor er den sød.
Hvor har du fundet mønsteret henne?
: )

Christina hat gesagt…

opskriften er fra en veninde på tysk, mon ikke man kan finde lign. på nettet på dansk? Faktisk er den sandfarvet ;) udvalget i filtgarn er ikke så stort selvom jeg faktisk har set rosa også... ups nu blev klokken lige halv to og vækkeuret ringer tidligt... sådan går det når jeg strikker på rundpind ;) go nat :)

Unknown hat gesagt…

Det er lidt sjovt- og nervepirrende - at filte på den måde. Alt er ude af din kontrol, når du først har fodret vaskemaskinen :-)
Håber den bliver, som du drømmer om :-)

Christina hat gesagt…

tror lidt at det skal se ud som hønsestrik for at få den stor.. og det ser igen ud som altid bare på tykkere pinde.... ey, manner... ja, der er lidt skæbne over det, det passer mig ikke rigtigt ;)

Fru Usken hat gesagt…

så fin denne veska var og!! du, hvilket merke er den gule "koppen"? er det IbLaursen?? utroli fiin:))
june:)

Christina hat gesagt…

june -
tak :) ja, den gule "kande-kop" er fra ib laursen - synes at de har gode priser og engang i mellem nogle virkelig fine ting... god sommer :)

Steffie-Cel hat gesagt…

Toller Blog!
LG
Steffi
Kerzenständer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...